Mother Blessing

“Just as a tree grows best when anchored firmly in the earth,  so can a pregnant mother

feel strong and capable when supported by a sisterhood of nurturing friends”

-April Lusser-

'

In het westen kennen we de Babyshower als een gebeurtenis om de baby welkom te heten. Er wordt echter niet alleen een baby geboren in deze wereld, er wordt ook een moeder geboren.

Een Mother Blessing is een prachtige manier om zowel baby als moeder welkom te heten. Tijdens een Mother Blessing komen vrouwen samen om de moeder te eren. Om haar kracht en wijsheid mee te geven voor de bevalling en haar nieuwe rol als moeder. 

 

Een Mother Blessing bestaat uit een aantal onderdelen:

Verwennen 

Het belangrijkste onderdeel van de Mother Blessing is het vertroetelen en verwennen van de moeder in wording. Haar prachtige lichaam centraal te stellen en haar helemaal te laten ontspannen. Dit kan door middel van een voetenbad met ontspannende kruiden, terwijl ze tegelijkertijd wordt gemasseerd. 

 

Bloemenkrans

Om de schoonheid van de moeder te vieren, maken we een bloemenkrans. Deze wordt gemaakt met bloemen en planten die op dat moment in de natuur te vinden zijn. Deelnemers kunnen ieder een bloem meenemen om de krans te maken, of ik neem de bloemen mee. 

 

Affirmaties

Een prachtig onderdeel van de ceremonie is het uitspreken van affirmaties voor de moeder. Van te voren kan iedere deelnemer een affirmatie opschrijven, tekenen en voorzien van tekeningen. Deze kunnen worden meegenomen door de moeder, zodat zij herinnerd wordt aan de steun en kracht waarmee zij omringd wordt. De affirmaties kunnen worden uitgesproken tijdens de cirkel.

 

Aandacht voor de buik

Om het lichaam van de moeder en het nieuwe leven te eren wordt er veel aandacht gegeven aan de buik. Zo kunnen we de buik beschilderen of maken we een gipsafdruk. Deze laatste kan later nog beschilderd worden door de aanwezigen. Op verzoek kan ik de afdruk ook meenemen om deze later te voorzien van een mooie schildering. 

 

Verbinding

Naast het uitspreken van de affirmaties kan het ook fijn zijn als er andere wijsheden en verhalen worden gedeeld door de deelnemers. Een lint dat door ieder van de deelnemers wordt vastgehouden staat voor de verbinding tussen de deelnemers. Deze wordt in stukjes geknipt en gedragen om de pols, totdat het kindje is geboren. Ieder moment dat je het lint ziet, word je herinnerd aan de zwangere en kun je haar kracht en liefde toewensen. We kunnen samen mediteren of zingen. 

 

Eten en drinken

Bij een ceremonie als deze horen natuurlijk ook heerlijke gezonde hapjes en drankjes. Iedere deelnemer kan iets meenemen, zodat het een feestelijke aangelegenheid wordt. Op verzoek kun je het eten en drinken ook door mij laten verzorgen, zodat ik alles volledig uit handen neem. 
Er wordt rekening gehouden met evt. allergieën en dieetwensen.

 

De ceremonie kan geheel aangepast worden naar jullie behoefte. Zo komen we tot een ceremonie die helemaal bij jullie past.

 

Mother blessing

*3 uur durende ceremonie
*incl bloemen voor de aanstaande moeder
*incl alle benodigde materialen
*minimaal 5 personen
*intakegesprek 
*programma op maat

€32,50 per persoon

*excl. reiskosten
*hapjes en drankjes €5 extra per persoon