Contact

 

Wil je een afspraak maken of heb je vragen?

Neem dan contact met mij op via het contactformulier. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.


Of via:

mail: info@deomhelzing.com

telefoon: 06-83032743

 


Over mij


Mijn naam is Sephora en ik ben trotse mama van Dana en van een nog ongeboren kindje (april 2023). Samen met mijn partner Matthijs, wonen wij in het bosrijke Doorn.

Enkele jaren geleden begon voor mij een onderzoek naar wat vrouw-zijn betekent voor mij. Ik stopte met anticonceptie en was op zoek naar natuurlijke manieren om mijn cyclus bij te houden. Als vanzelf raakte ik daardoor meer verbonden met de seizoenen en andere cycli in de natuur. In dezelfde periode werd ik voor het eerst uitgenodigd voor een Rode Tent, een vrouwencirkel. Het was een inspirerende ervaring, om zo met enkel vrouwen samen te zijn en te delen. 

Niet lang daarna begon ik zelf met het organiseren van vrouwencirkels en verdiepte ik mijn onderzoek naar vrouw-zijn. Ik ontdekte de kracht van de moederschoot, het mogen zien van de baarmoeder als plek van creatie en liefde. Ik nam deel aan rituelen om de baarmoeder te eren en de wens om zelf te mogen dragen groeide. Ik verdiepte mij in kruiden die ondersteunend kunnen zijn tijdens zwangerschap en bevalling en verslond boeken over natuurlijk bevallen. Hoe meer ik las, hoe meer ik er van overtuigd raakte dat de kraamtijd een bijzonder, magische periode is, waar naar mijn mening te weinig aandacht naar toe gaat. Het zaadje tot mijzelf ontwikkelen tot postpartum doula was gezaaid.

 

In 2019 overleed mijn eigen moeder heel plotseling. De wens om zelf een kindje te mogen ontvangen groeide hierdoor des te meer. Het voelde helemaal kloppend dat met het overlijden van mijn moeder, er nieuw leven geboren zou worden. En dat gebeurde, vrij snel erna. Terwijl ik nog middenin het rouwproces was, mochten wij tegelijkertijd vieren dat er nieuw leven groeide in mijn buik. Richting de bevalling toe, begon ik mijn moeder enorm te missen. Ik wilde haar zoveel vragen en horen dat ik het goed deed, hoe ik het ook deed. Toen na de bevalling de borstvoeding ook nog eens heel moeizaam liep werd het mij allemaal te veel. Ik miste het mijn moeder bij me te hebben, haar als steun te kunnen gebruiken en haar onvoorwaardelijke liefde te voelen.

Het gemis van mijn moeder versterkte het gevoel dat ik iets wilde doen voor vrouwen die net moeder zijn geworden. De steun en onvoorwaardelijke liefde die ik in die periode zo heb gemist, wil ik graag bieden aan andere vrouwen.

Het is mijn wens om warme, koesterende zorg te geven die iedere moeder verdient. Ik wil graag dat ieder gezin de ruimte en rust krijgt om te wennen aan elkaar, te rusten en te herstellen. Om dat centraal te stellen en de alledaagse dingen aan mij over te laten. 

 

Opleidingen & Trainingen

-Docentenopleiding Yoga & Vedanta (2019-2021)

-Postnatal Support Network training postpartum doula (2021)

-Training Rebozo sluitingsritueel bij Roos Severins (2022)
-Gentle Beginnings Academy (2022)
-Zwangerschapsmassage bij Esoterra (2023)