Rebozo Sluitingsritueel

Rebozo sluitingsritueel

In veel culturen wordt de overgang van de kraamtijd naar het dagelijkse leven gevierd met een ceremonie. Na de eerste 40 dagen wordt de kraamtijd afgerond zullen de meeste moeders weer werk oppakken en deelnemen aan het sociale leven. Een dergelijk ritueel is een zachte manier om je klaar te maken voor het gewone leven.

Het is een bewuste overgang van een tijd waarin je nog helemaal in je bubbel zit, samen met je baby, naar de volgende fase waarin de zorg voor je kindje onderdeel wordt van de rest van je leven.

Het Rebozo Sluitingsritueel is zo'n ceremonie. 
Een ritueel waarbij we stilstaan bij je zwangerschap, je bevalling en de kraamtijd. Waarin we de transformatie naar moederschap vieren en vooruit kijken naar de volgende fase.


Tijdens de bevalling en na de geboorte opent de moeder zich zowel fysiek als energetisch. Botten en spieren wijken letterlijk voor de geboorte van het kindje en de meeste moeders ervaren na de bevalling een zekere wankelheid in energie.
Met het sluiten van de doeken brengen we de moeder weer terug in haar lichaam, centreren we haar energie weer in zichzelf en sluit ze hiermee de periode van bevalling en geboorte af. De moeder, die zoveel geeft aan haar kindje, wordt zelf ingewikkeld en verzorgt door andere vrouwen die in liefdevolle aanwezigheid bij haar zijn.

Het ritueel is echt een moment voor jou. Een moment om je te laten verzorgen, contact met maken je diepste zijn en volledig te mogen ontspannen. Warmte, aandacht en liefdevolle aanraking nemen een belangrijke plek in tijdens de ceremonie.

Voor de sluiting maak ik gebruik van traditionele Mexicaanse Rebozo doeken.
De Rebozo neemt een bijzonder plek in in de Mexicaanse cultuur. Gedurende het hele leven kan hij voor oneindig veel doeleinden worden gebruikt. Als draagdoek voor je kindje, om dingen te vervoeren, als deken of om een bepaalde boodschap uit te stralen.
Mexicaanse vroedvrouwen gebruiken de rebozo ook op verschillende manieren tijdens de zwangerschap.
Deze oorsprong is belangrijk en ik ga hier met respect mee om.


Wat kun je verwachten?

De ceremonie wordt gedragen door twee vrouwen. Samen met een collega kan ik er helemaal voor jou zijn. Maar je kunt er ook voor kiezen om een dierbare vrouw uit je omgeving te vragen aanwezig te zijn tijdens jouw ritueel.

 

De ceremonie duurt ongeveer 3,5 tot 4 uur.
Je krijgt de ruimte om jouw verhaal te delen. Van concepte, zwangerschap, bevalling tot nu. We zijn helemaal aanwezig om jouw te horen en te zien. Alles wat er nog leeft en gedeeld wilt worden kan gezegd worden.
Daarna ontvang je een vier-handen massage. We nemen de tijd om jou liefdevol aan te raken en je lichaam de aandacht te geven die het verdient. 

Daarna nodig ik je uit voor een heerlijk, warm kruidenbad. Je zakt hierdoor nog een laag dieper in de ontspanning. 
Vervolgens is het tijd voor de sluiting met de doeken. Je kan plaatsnemen op de doeken en dan begeleid ik jullie nog in een meditatie. Als jij er klaar voor bent beginnen we met het sluiten van je hoofd en werken zo onze weg naar beneden. Zo wordt je liefdevol ingewikkeld en mag je in een warme omhulling liggen. Met dezelfde aandacht en liefde wikkelen we je ook weer uit te doeken. Je krijgt nog iets lekkers te eten en te drinken en samen ronden we af.

Van oorsprong vindt dit ritueel plaats 6 weken na de geboorte. Het ritueel is echter maanden, of zelfs jaren na de geboorte nog ontzettend waardevol. Belangrijk is dat jij voelt dat het moment kloppend is.

Het Rebozo sluitingsritueel is kan ook helend en waardevol zijn na een miskraam, stilgeboorte, traumatische bevalling of een vroeggeboorte.

 


Praktisch

voorgesprek
ceremonie van 3,5 tot 4 uur
bij jou of bij mij thuis
ceremoniële thee en iets te eten
nazorg

€375

met een dierbare uit je omgeving

€525

met een collega


tarieven zijn excl. reis- en parkeerkosten