Over Sephora

Het is mijn wens dat iedere moeder en haar gezin de warme en koesterende zorg krijgt die ze verdient. Dat ze de ruimte en rust krijgt om te herstellen, te rusten en de hechten met haar baby. Dat het gezin de tijd krijgt om een nieuwe balans te vinden.
Om de reis binnen het moederschap te vieren en te eren.

Samen met mijn liefde, Matthijs en onze kinderen Dana (2021) en Auren (2023) wonen wij in het bosrijke Doorn midden op de heuvelrug.
De zwangerschap en geboorte van onze dochter was een transformerende ervaring voor mij. Het mogen dragen van een kindje, van nieuw leven vond ik zo bijzonder.
Wij kozen voor een caseload vroedvrouw en samen met haar bereidden we ons goed voor op de bevalling en kraamtijd. Ik las veel boeken en keek filmpjes van bevallingen. Ik ervoer dat deze periode van zwangerschap, bevalling en kraamtijd zo bijzonder en magisch was. Hoewel wij de kraamtijd redelijk goed hadden voorbereid, werden we toch compleet overweldigd toen Dana eenmaal geboren was.

De adrenaline die nog door mijn lijf gierde, de totale verliefdheid, maar ook de spanning van de verantwoordelijkheid die we ineens hadden gekregen. De slapeloze nachten, pijn in mijn lijf, stuwing en nachtzweten. Het was zoveel allemaal.
Na de kraamweek kwamen we er ineens achter dat onze dochter niet goed dronk en dat mijn productie was gekelderd. Ik ervoer dit als heel stressvol en kon niet meer goed slapen, was alleen maar bezig met hoeveel ml ze dronk en hoeveel ml ik kolfde. Alle rust was verdwenen. Daarbovenop kwam er nog een heel stuk rouw naar boven van het overlijden van mijn moeder. Zij overleed in 2019 heel plotseling, vlak voor ik zwanger raakte. Alle rust, warmte en zelfzorg die ik voor mijzelf had voorbereid raakten op de achtergrond.
Deze ervaring en het gemis van mijn moeder versterkten een gevoel wat al even aanwezig was. De wens om iets te betekenen voor vrouwen die in de tranformatie zitten van vrouw naar moeder. De zachtheid, warmte en gedragenheid die ik had gemist wilde ik graag bieden aan anderen.
Ik schoolde mij om tot postpartum doula en deed de opleiding bij Gentle Beginnings tot postpartum behandelaar.

En toen raakte ik weer zwanger in 2022, van onze zoon. Bijna alle voorbereiding ging over de kraamtijd. Met de kennis van mijn opleidingen en ervaring van de vorige kraamtijd maakten we een kraamplan. Geboorte geven aan mijn zoon was weer zo magisch. Leven op de wereld zetten, ik heb er geen woorden voor.
De kraamtijd was alles wat ik wenste. Rust, verbinding met Auren, warmte, goede voeding en nog meer rust. Ik boekte behandelingen bij een collega, maaltijden werden de eerste 7 weken gebracht door vrienden, familie en kennissen en er werd op alle fronten hulp geboden.
Na deze twee verschillende ervaringen ben ik alleen maar gesterkt in mijn overtuiging van het belang van rust, warmte, zachtheid en verbinding in de kraamtijd. Hoe essentieel dat is voor herstel en balans.
Met heel veel liefde draag ik daar aan bij lieve moeder.

Opleidingen & Trainingen

-Docentenopleiding Yoga & Vedanta (2019-2021)
-Postnatal Support Network training postpartum doula (2021)
-Training Rebozo sluitingsritueel bij Roos Severins (2022)
-Gentle Beginnings Academy (2022)
-Zwangerschapsmassage bij Esoterra (2023)
-Warmwaterkussen massage bij Studio Vandaan (2023)
-Workshop 42 dagen kraamtijd met ayurveda bij Kim van der Veer (2023)
-Webinar Pelvic healing after birth met Daphne van der Putten (2023)