Postpartum Doula

"A womans need for attention
and an understanding ear,
does not disappear when the baby appears.
It increases dramatically."
-Jennifer Louden-

 

De_Omhelzing_postpartum

Waarom een postpartum doula?

De geboorte van een kind is een van de meest invloedrijke ervaringen tijdens de levensloop van een vrouw. Van oudsher worden de eerste 40 dagen na de bevalling gezien als een belangrijke periode. Deze eerste zes weken (de postpartum periode) worden in sommige culturen zelfs als heilig beschouwd. De postpartum periode is vooral gericht op herstel en rust. Deze periode is nodig voor de vrouw om zoveel mogelijk fysiek te herstellen en te wennen aan haar rol als moeder. 
In deze periode wordt de moeder dan ook volledig ontlast van haar dagelijkse taken. Familie en vrienden komen langs om te koken, schoon te maken, te ondersteunen bij de zorg van de baby en ruimte te maken voor rituelen die de overgang van vrouw naar moeder markeren.

 

In onze samenleving is deze postpartum zorg niet meer zo vanzelfsprekend. We krijgen wel kraambezoek, maar vaak komen die vooral om de baby te bewonderen. Terwijl deze zorg zo ontzettend nodig is. Wanneer je moeder wordt -opnieuw of voor het eerst- vindt er een enorme verandering plaats. Het is van belang de tijd te nemen voor deze veranderingen. Je aandacht bij je kindje te hebben, bij jezelf, je partner en te kunnen wennen aan de nieuwe gezinssamenstelling. Samen te ontdekken en te genieten. Het is mijn wens dat ieder gezin in deze bijzondere tijd de zorg, ruimte en aandacht krijgt die ze verdienen. Als ik jullie ondersteun in deze tijd,  is het mijn intentie jullie een zo warm, ontspannen en gedragen kraamtijd te geven. 

Ik vind het belangrijk dat jullie een gevoel van vertrouwen ervaren als ik bij jullie kom. We zullen dan ook altijd van te voren een kennismakingsgesprek hebben. Zo kunnen we elkaar wat beter leren kennen en kijken of er een klik is. In dit kennismakingsgesprek zullen we jullie wensen voor de kraamtijd bespreken en duidelijke afspraken maken. 


De_Omhelzing_kraamvoeding


Wat kan ik voor jullie betekenen?

Maaltijden die jullie helemaal gericht zijn op jullie herstel
Huishoudelijke hulp
Emotionele ondersteuning
Zorg voor eventuele oudere kindjes
Kraambehandelingen voor de moeder
Massages
Hulp bij borstvoeding
Telefonische bereikbaarheid voor support


16 uur support

 

4x een blok van 4 uur begeleiding

telefonische bereikbaarheid

 

€960

 

24 uur support

 

6x een blok van 4 uur begeleiding

telefonische bereikbaarheid

 

€1320

 

32 uur support

 

8x een blok van 4 uur begeleiding

telefonische bereikbaarheid

 

€1600


Alle pakketten zijn te verlengen op basis van beschikbaarheid
De tarieven zijn excl. reis-en parkeerkosten en onkosten