Rebozo Sluitingsritueel

Rebozo sluitingsritueel

"Mothering the mother"

 

In Mexico wordt de overgang van de kraamtijd naar het dagelijkse leven gevierd met het Rebozo Sluitingsritueel.
In dit ritueel wordt de transformatie van vrouw tot moeder geëerd. De ceremonie biedt ruimte voor alles wat nog gezien, gehoord, gevoeld en geheeld mag worden met betrekking tot de zwangerschap, geboorte en kraamtijd.
De ceremonie is een zachte manier om je klaar te maken voor het gewone leven. 
Om nog even stil te mogen staan bij alles wat er gebeurd is, alle veranderingen die je misschien ervaart en de tijd van zwangerschap en geboorte af te mogen ronden.

Tijdens de bevalling en na de geboorte opent de moeder zich zowel fysiek als energetisch. Botten en spieren wijken letterlijk voor de geboorte van het kindje en de meeste moeders ervaren na de bevalling een zekere wankelheid in energie.
Met het sluiten van de doeken brengen we de moeder weer terug in haar lichaam, centreren we haar energie weer in zichzelf en sluit ze hiermee de periode van bevalling en geboorte af. De moeder, die zoveel geeft aan haar kindje, wordt zelf ingewikkeld en verzorgt door andere vrouwen die in liefdevolle aanwezigheid bij haar zijn.

Het ritueel is echt een moment voor jou. Een moment om je te laten verzorgen, contact met maken je diepste zijn en volledig te mogen ontspannen. Warmte, aandacht en liefdevolle aanraking nemen een belangrijke plek in tijdens de ceremonie.

Voor de sluiting maak ik gebruik van traditionele Mexicaanse Rebozo doeken.
De Rebozo neemt een bijzonder plek in in de Mexicaanse cultuur. Je krijgt er een bij je geboorte en wordt er ook weer mee begraven. Gedurende het hele leven kan hij voor oneindig veel doeleinden worden gebruikt. Als draagdoek voor je kindje, om dingen te vervoeren, als deken of om een bepaalde boodschap uit te stralen.
Mexicaanse vroedvrouwen gebruiken de rebozo ook op verschillende manieren tijdens de zwangerschap.
Deze oorsprong is belangrijk en ik ga hier met respect mee om.

De ceremonie wordt begeleid door twee personen. Samen met een collega kan ik er helemaal voor jou zijn.
Het is ook mogelijk om een vrouw uit je eigen omgeving te vragen, die je dierbaar is.

De ceremonie

Je krijgt de ruimte om jouw verhaal te delen. Van conceptie, zwangerschap, geboorte tot nu.
We zijn helemaal aanwezig om jou te horen en te zien. Alles wat er nog leeft mag gezegd worden.
Daarna ontvang je een vier-handen massage. We nemen de tijd om jou liefdevol aan te raken. Ieder stukje van jouw lichaam de aandacht te geven die het verdient. Je laten ontspannen en zakken. 
Daarna begeleid ik je naar een heerlijk, warm kruidenbad. Je kunt je verbinden met het water, wat symbool kan staan voor het vruchtwater. Water, het element van loslaten, nodigt je uit om dat los te laten wat je wilt loslaten.
Vervolgens is het tijd voor de sluiting met de doeken. Je kan plaatsnemen op de doeken en dan begeleid ik jullie nog in een meditatie. Als jij er klaar voor bent beginnen we met het sluiten van je hoofd en werken zo onze weg naar beneden. Zo wordt je liefdevol ingewikkeld en mag je in een warme omhulling liggen. Met dezelfde aandacht en liefde wikkelen we je ook weer uit te doeken. Je krijgt nog iets lekkers te eten en te drinken en samen ronden we af.

Van oorsprong vindt dit ritueel plaats 6 weken na de geboorte. Het ritueel is echter maanden, of zelfs jaren na de geboorte nog ontzettend waardevol. Belangrijk is dat jij voelt dat het moment kloppend is.

Het Rebozo sluitingsritueel is kan ook helend en waardevol zijn na een miskraam, stilgeboorte, traumatische bevalling of een vroeggeboorte.

 

 

Rebozo Sluitingsritueel

*kennismakingsgesprek
*ceremonie van 3 uur 
*bij jou of bij mij thuis
*incl. iets te eten, drinken en bloemen
*nazorg

€265,- met iemand uit de eigen omgeving
€385,- met een collega

tarieven zijn excl. reis- en parkeerkosten

"Het rebozo sluitingsritueel met Sephora heeft mijn leven verrijkt. Ik ben heel erg blij om weer meer verbonden te zijn met mijn energie. Het was super fijn om deze dag met Sephora te doen.
Ze voelt onmetelijk liefdevol en straalt een warme rust uit. Op een kwetsbaar moment voelde ik me heel veilig. Ze creëerde een sfeer waarin ik me volledig geaccepteerd voelde.

Sephora heeft het talent om je op een hele fijne manier gesteund en gezien te laten voelen, ze is helemaal aanwezig. Ik gun iedereen een kennismaking met haar vrouwelijke kracht, liefde en kennis."

-Mirjam-

altaar
rebozo doeken
rebozo sluitingsritueel